WAT HEEFT NASA HIERMEE TE MAKEN?

 


"De belangrijkste zorg van NASA psychiater Terry McGuire was, het vermogen van een astronaut om met zijn emoties om te gaan, effectief met anderen te communiceren en met stress om te gaan."


Grondlegger
Dr. Taibi Kahler, een prominente Amerikaanse klinisch psycholoog, heeft met zijn Process Communication Model® (PCM) een cruciale rol gespeeld binnen NASA's selectie van astronautenteams.


Als onderzoeker op het gebied van Transactionele Analyse identificeerde Kahler universele stresspatronen en optimale voorwaarden voor het functioneren van individuen. 


NASA

In de late jaren '70 deed NASA-psychiater Terry McGuire een beroep op Dr. Kahler’s expertise. Zijn methode om astronauten te evalueren op hun vermogen tot emotionele veerkracht, effectieve communicatie en stressmanagement.


Deze samenwerking leidde tot de oprichting van Kahler Communication Inc., de validatie van de PCM®-vragenlijst, en de ontwikkeling van het Process Communication Model®. 


Blijvend impact

PCM® bleef gedurende bijna twee decennia van onschatbare waarde voor NASA, waar McGuire en zijn team het gebruikten bij de selectie en training van astronauten.


De methodologie van Kahler ondersteunde de astronauten in het omgaan met de complexiteit van hun missies. Dr. Kahler deelde zijn inzichten ook breder in de jaren '80 en '90 door trainingen te verzorgen voor diverse organisaties. Het heeft een blijvende impact gehad op de ruimtevaart gemeenschap. 


Bedrijfsleven

Deze methode bleek ook relevant als een waardevol instrument voor effectieve communicatie en stressbeheer, niet alleen binnen NASA, maar ook daarbuiten. Bedrijven als L’Oreal, BMW, Apple, Pixar, Ikea en Coca-Cola gebruiken deze bijzonder methode om een positief verschil te maken in het bedrijf.


Universele stresspatronen

Dr. Taibi Kahler, is de grondlegger van het Process Communication Model® (PCM). Als onderzoeker op het gebied van Transactionele Analyse identificeerde Kahler universele stresspatronen en de voorwaarden die optimaal functioneren bevorderen.


Constructief

Het begrip van deze zes patronen biedt een waardevol instrument om stressvol gedrag te voorspellen, te voorkomen en om te zetten naar constructieve interacties. Het vermogen om deze patronen te herkennen en te koppelen aan taalvoorkeuren geeft organisaties de mogelijkheid om constructief gedrag te stimuleren. Kahler's inzichten, gestoeld op uitgebreid kwalitatief en kwantitatief onderzoek, maken PCM® breed toepasbaar.


Kahler's filosofie: stop mensen niet in hokjes, maar herken, vier en benut hun verschillen.


Het wordt gebruikt door toonaangevende bedrijven als NASA, Pixar, L’Oréal, IKEA, Coca-Cola, Apple, BMW, ABN-AMRO en Schouten en Nelissen.


Wil jij ook onder druk zelf regie houden op jouw energie en functioneren?

De keuze is aan jou. 

Één simpele app, email of gewoon even bellen? 

Ik maak graag tijd vrij voor jouw vragen.

Marloes Willems-Gerrits
06 39 26 89 91

E-mailen? Klik hier.
E-mailen
Bellen
LinkedIn